Blog

Bezpečné pre ľudí, zvieratá a životné prostredie

Nedávny smrteľný útok medveďa na bežca v severotalianskej provincii Trentino to dokazuje: Útoky divých zvierat na ľudí sa stávajú čoraz väčším problémom. Je dobré vedieť, že novovyvinuté a vysoko účinné ochranné prostriedky možno získať pre profesionálne tímy rangerov, ako aj pre súkromné ​​osoby.

Aby sme vyhoveli potrebe vyššej bezpečnosti, PIEXON dodal pracovnej skupine pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR najnovšie ochranné pomôcky. Táto dodávka piatich vysoko účinných obranných zbraní a akčných kamier, financovaná špecializovanou švajčiarskou spoločnosťou so sídlom v Aarwangene (kanton Bern), spoľahlivo a presne podporuje tímy pri ich náročnej práci v prírodných rezerváciách.

To poskytuje poľovníkom nielen najlepší ochranný materiál pre ich každodenné použitie v teréne, ale aj istotu, že vybavenie PIEXON nespôsobuje zvieratám žiadne trvalé škody. Dráždivá látka uvoľnená pri streľbe nie je život ohrozujúca a dráždi oči a dýchacie cesty len na obmedzený čas. Extrakt získaný zo živicového oleja rastliny tabasco je tiež neškodný pre životné prostredie.

Obranné zbrane typu JPX-4, náhradné zásobníky a akčné kamery, ktoré bezplatne dodáva PIEXON, bude od októbra používať tím Ochrany prírody SR. Riaditeľstvo Štátnej ochrany prírody SR v oficiálnom liste vyjadrilo srdečné poďakovanie za dodávku týchto silných ochranných prostriedkov. To PIEXON ako dodávateľa veľmi potešilo a spoločnosť sa teší na ďalšiu spoluprácu v záujme bezpečnosti všetkých pracovných síl.

Zdroj: Piexon.com

1 položiek celkom
Späť do obchodu